Ideer til sørøverfestens skattejagt | Festideer

Artikler Kommentarer

Festideer » Fest- og fødselsdagstemaer, Lege til børnefødselsdagen, Sørøverfesten » Ideer til sørøverfestens skattejagt

Ideer til sørøverfestens skattejagt

Ideer til sørøverfestens skattejagt
4.7 (93.33%) 6 stemmes

En skattejagt er altid en god ide, når du holder børnefødselsdag.

Skal i have en skattejagt til festen med pirat- eller sørøvertema, er her nogle ideer til de forskellige poster.

Inden skattejagten starter kan i sige til børnene at der har lige været en pirat forbi, som vidste at der lå en skat begravet her et eller andet sted og at han gerne ville have hjælp af nogle andre pirater til at finde den?
Han har et skattekort og de skal nu prøve at bestå den store sørøverprøve for at finde skatten.

 • At blive tegnet i ansigtet og finde en regnorm og guldmønter: “En rigtig pirat er god til at finde ting og sager – Når en pirat bliver sulten, finder han noget mad til en rigtig piratsuppe. Så nu skal I se om I kan finde en regnorm eller nogle sneglehuse i buskene og i græsset til en lækker sørøversuppe, (Holdes skattejagten indendøre kan et par pinde eller blade også bruges, som lægges indenfor).
  Måske har piraterne tabt noget af guldet fra skatten – ligger der mon nogle guldmønter?”
  I kampens hede bliver piraterne såret. Børnene får tegnet et ar og eventuelt en krølle over læben som et skæg. (husk at spørge forældrerne om der skulle være nogle allergier)

   

 • Tælle biler eller sten og få tørklæde på hovedet som en rigtig pirat: “For at I kan blive rigtige pirater skal I første bestå piratprøven. Her skal I lære at tælle – for det er meget vigtigt, at en pirat kan tælle alt hvad der er i skattekisten. Eks: Kan I tælle hvor mange biler, der er på parkeringspladsen, eller samle nogle sten et sted og bed børnene tælle disse.Fortæl dem at når de har talt bilerne, stenene eller hvad i finder på, er der et pirattørklæde til alle.” Børnene får tørklæder på hovedet. (Dette kan bare være et stykke billigt stof i har købt og klippet ud til tørklæder)
 • Så skal der sættes klap for øjet: “piraterne har været ude for et sørøverslag og er blevet blinde på det ene øje. Prøv og se om I kan finde en klap til det ene øje.” (disse kan være hængt op i et træ i haven, på legepladsen eller et sted eindenfor) Børnene får klap for øjet.

   

 • Nu skal børnene hoppe på et ben: “Nu er piraterne igen blevet sårede, og det ene ben er blevet hugget af.I skal nu hoppe på ét ben rundt om… (gyngestativet, legestativet ellers spisebordet). Nu er det vist på tide at piraterne får et sværd, så de kan klare sig i kampen.”

   

 • At lave et sværd: “Nu skal I lave et rigtigt sværd som pirater har, så I kan klare jer i kampen mod alle piraterne. Når sværdene er lavet, er det på tide at finde skatten. Skatten ligger begravet i den store sandkasse i haven(eller legepladsen eller gemt et sted indenfor) – gå derfor ud og grav i sandkassen.” Børnene laver piratsværd og begiver sig til sandkassen eller hvor nu skatten er.

   

 • Skatten findes: Her graves efter skatten.

   

 • Nøglen i lommen: “Nøglen til skatten ligger i en lomme. Kig alle i jeres lommer.”

   

 • Så er både skatten og nøglen til den fundet. Den store piratprøve er bestået og alle nyder godt af skattekistens indhold.
Kunne du lide indlægget? Hjælp os med at dele det

Arkiveret under: Fest- og fødselsdagstemaer, Lege til børnefødselsdagen, Sørøverfesten · Tags: , , , , , , , , ,

2s kommentarer til "Ideer til sørøverfestens skattejagt"

 1. […] 14 klapper til øjet som ungerne kan få delt ud under skattejagten […]

Læg en kommentar