Skumfidus og popcorn kage – en meget anderledes fødselsdagskage | Festideer

Artikler Kommentarer

Festideer » Opskrifter på Muffins, Opskrifter til Drengefødselsdagen, Opskrifter til Junglefesten, Opskrifter til Piratfesten, Opskrifter til Prinsessen eller Ridderen » Skumfidus og popcorn kage – en meget anderledes fødselsdagskage

Skumfidus og popcorn kage – en meget anderledes fødselsdagskage

Skumfidus og popcorn kage – en meget anderledes fødselsdagskage
4.4 (88%) 10 stemmes

For nogle uger siden skrev jeg om et fødselsdagstema jeg havde hørt om som man havde lavet det som en omvendt børnefødselsdag hvor man havde lavet det så børnene skulle gå baglæns på nogle tidspunkter, skulle gå ind af vinduet da de kom, spise af kopper og drak af tallerkner, så det ville vi også lige prøve da vi holdt fødselsdag for vores ældste datter, men ville også have en lidt anderledes fødselsdagskage og hørte så om denne popcorn og skumfidus kage som faktisk smager ret godt, selvom den bliver ret sød, da det rent faktisk kun består af slik og popcorn, og da den er så blandet med så mange ting kan den bruges til alle typer fødselsdag om det er med pirattema, prinsessetema, jungleTema eller noget helt andet.

Kagen skal køle ned og sætte sig inden den serveres, så den kan sagtens laves dagen før fødselsdagsfesten.

Ingredienser til kagen

 • 50 g margarine
 • 4 liter popcorn 
 • 250-300 g peanuts
 • 1¼ dl olie
 • 500 g M&M’s chokoladeknapper eller dem med peanuts inden i(som vi brugte)
 • 500 g skumfiduser 

Fremgangsmåde for at lave en skumfidus og popcornkagen

 1. Start med at smelte margarinen og bland olie og skumfiduser sammen i gryden og varm i ca. 1 minut til skumfiduserne er begyndt at smelte, men pas på det ikke bliver for varmt.
 2. Bland popcorn, peanuts og knapper og hæld det ned i skumfiduserne og vend det lige rundt et par gange, men ikke for lang tid, da dine M&M’s så smelter indeni og nemt går i stykker, så alt chokoladen løber ud.
 3. Hæld hele herligheden ned i en brød- eller springform og afkøl i mindst 1 time i køleskabet. Skær i skiver ved bordet eller før(den kan være lidt svær at skære ud) og server for børnene.

Vil man undgå at skulle skære i kagen efterfølgende kan man med fordel lave små portionskager ved at fylde den varme masse i små muffinsforme, så der er en kage til hver barn.

popcorn-skumfidus-kage

Kunne du lide indlægget? Hjælp os med at dele det

Arkiveret under: Opskrifter på Muffins, Opskrifter til Drengefødselsdagen, Opskrifter til Junglefesten, Opskrifter til Piratfesten, Opskrifter til Prinsessen eller Ridderen · Tags:

6s kommentarer til "Skumfidus og popcorn kage – en meget anderledes fødselsdagskage"

 1. Anne siger:

  Hej.Synes det ligner stykker af saltstænger på billedet??? Står med en klassekammerat der ikke overhovedet tåler den mindste spor af peanuts… hvad kunne man mon bruge istedet for for at det stadig smager godt?:o)

 2. Thomas siger:

  Hej Anne,
  Du kan næsten bruge hvad som helst. Det er bare for at give det lidt mere bid.
  På dagen i billedet er der rigtig nok brugt saltstænger.

 3. Betina siger:

  Hej
  Mega god ide, jeg er vild med den
  Har tænkt at lave popcornkagen til min søns fødselsdag i børnehaven. Håber den har den knasende fornemmelse som popcorn har?
  Når du skriver at den er svær at skære ud, er det så fordi den går fra hinanden?
  Kan man lave den i god tid i forvejen, fx formiddag, og stadig være sprød til den skal spises om eftermiddagen? Og skal den så stå i køleskabet til den skal spises?

  Mvh Betina

 4. Thomas siger:

  Hej Betina,
  Den har den knasende fornemmelse både fra nødderne og popcornene, men den er svær at skære ud pga. skumfiduserne som jo er noget klistret stads 🙂
  Ja, det er bedst at have den i køleskabet, så det sætter sig.
  Den kan også laves dagen før, da den så har sat sig endnu bedre og er nemmere at skære. Og smager lige så godt, popcornene er dog ikke lige så sprøde når den været i køleskabet i længere tid.

 5. anita siger:

  Kan man overtrække den med chokolade så det er en overraskelse det der er indeni, men ligner en almindelig chokoladekage

 6. Jeppe siger:

  Hej. Kan dem holde til at stå i ca. 1 dag?

Læg en kommentar