Sådan laver man et skattekort til skattejagten | Festideer

Artikler Kommentarer

Festideer » Featured, Lege til børnefødselsdagen, Sørøverfesten » Sådan laver man et skattekort til skattejagten

Sådan laver man et skattekort til skattejagten

Sådan laver man et skattekort til skattejagten
4.7 (94.12%) 17 stemmes

At skabe et skattekort til en skattejagt og lade børnene finde ud af ledetrådene kan være en udfordrende og underholdende måde at tilbringe tid sammen med børnene. samt stimulere deres fantasi og sans for mystik.

Fremgangsmåden for at lave et godt skattekort er:


1. Vælg et materiale til kortet.
Brug hvidt papir. Lav noget te og hæld det i en gryde. Dyp så papiret i ca 5 minutter, vend det og efterlad det deri i ca 1 minut. Revet og flosset i kanterne fungerer også godt, men et mere realistisk et kan laves med groft papir. Brænd kanterne let med en lighter. Undervurdér aldrig børnenes evne til at mærke autentiske præg.


2. Vælg en beliggenhed med tydelige vartegn og masser af plads.
En park med mærkbare klippeformationer, gamle træer eller bygninger, vandløb, og andre egenskaber er bedst.


3. Brug moderne vartegn, hvis der ikke er nogen naturlige, tidsløse, men ideen er at gøre eftersøgningen så virkelig som muligt, og skabe en atmosfære af en reel skattejagt.
Du bliver nødt til at bruge tid på “skattejagtens beliggenhed”, tage noter, generelle målinger og kontrollere for potentielt farlige forhold, men hvis det gøres rigtigt, er det besværet værd. En park med et kort over dens “egenskaber” eller en guide giver dig et kæmpe forspring.


4. Sørg for, at sproget til noter på kortet, spor, og et par små side bemærker, at er passende for den pirat æra.
Ohøj skipper! kan være banal, men det er mere passende end, hej gutter. Brug pladsen stedet tillader så vidt muligt, selv zig-zagge over terrænet kan være godt for at strække længden af banen ud.


5. Tegn, eller få en anden til at udarbejde, med sort blæk de sædvanlige pirat signatur dødningehoved og korslagte knogler, sværd, og bytte, eller en kompasrose og ankre rundt i kanten af kortet.
Hvis du ikke kan finde en rimelig talentfuld kunstner, kan du finde nogle klistermærker eller stencils som det lokale stormagasin eller hobbybutik har.


6. Sørg for at du ikke sætter tilstrækkelige egenskaber på kortet til at lede de søgende direkte til skatten, da de fleste børn hurtigt vil skære genvej i ekspeditionen, hvis du gør.
Hvis du har en rimelig størrelse gruppe af børn, kan du opdele kortet som en skattejagt, og lade hvert hold følge deres spor og kortet til at finde stykker af den endelige begravede skat, således at samarbejdet vil være nødvendige for at fuldføre jagten. Gør skattejagten lige så udfordrende som du vil. Brug et kompas og lad dem tælle skridt uden nogen vartegn, eller gøre det til en “forbind prikkerne fra en lokalitet til en anden”, eller kombinere de to.


7. Husk det nøjagtige sted, du har gemt skatten, bare i tilfældet dit kort til skattejagten er mindre end vellykket.
En masse ægte piratskatte forbliver begravede, fordi man ikke kunne finde placeringen, når besætningen vendte tilbage.

Kunne du lide indlægget? Hjælp os med at dele det

Arkiveret under: Featured, Lege til børnefødselsdagen, Sørøverfesten · Tags: , , , , ,

Læg en kommentar