Skattejagt for prinser og prinsesser | Festideer

Artikler Kommentarer

Festideer » Featured, Fest ved Kongeriget, Fest- og fødselsdagstemaer, Lege til børnefødselsdagen » Fødselsdag og Skattejagt ved kongeriget

Fødselsdag og Skattejagt ved kongeriget

Fødselsdag og Skattejagt ved kongeriget
4.3 (86.67%) 6 stemmes

Skattejagten er altid et stort hit, og kan næsten bruges til alle temaer af børnefødselsdage.

Her har jeg fundet en skattejagt til med 6 poster på festdoktoren som ville egne sig godt til drengefesten eller pigefødselsdagen med prinser, prinsesser og riddere.

  • 1. post: Den onde Tønderidder er en farlig fjende, og I må have en magisk rustning der kan beskytte jer. Gør ridderrustning klar (udskårne papstykker sprayet med guld/sølv, elastikkryds i ryggen; lime et udklippet billede på), vælg mellem Ridder af: Drenge – (Guld-“rustninger”, ret kantede): Den lurende Løve, Den vilde Tiger, Den Rivende Ørn, Den røde Drage, Den ulmende Ulv, Den brølende Bjørn.Piger – (Sølv-“rustninger”, rundede i formerne): Den hvide Enhjørning, Den springende Hest, Den susende Svane, Den underskønne Lilje, Den strålende Diamant.
  • 2. Post – skjold: (papstykke med stykke skåret ud i midten til håndtag el. snore til håndtag) – små versioner af rustningens symbol limes på. Sværdene/kæppene kan evt. få et “banner” af guld/sølvstof bundet på.
  • 3. post: Ridderne må gøre sig klar til den forestående dyst; lidt sværdtræning er nødvendig! Brug fantasien og legepladsens redskaber; der kan trænes på stubbe, på balancebom, evt. mod hinanden – se hvem der falder ned først. Der skal løbetrænes og øves kampråb (gerne samtidigt!), og til sidst kan ridderne kæmpe mod hinanden, til sveden springer. Hvis Far er frisk på en ridderleg, kan ridderne stille sig op i kø og fægte et par slag mod ham. Så er ridderne klar til at nærme sig den onde Tønderidder!
  • 4. post: Den onde tønderidder har lært ond magi af sin mor, og for at besværge alle ridderne, har han skrevet jeres navne, klippet alle bogstaverne ud og har rodet dem sammen i en pose! Skynd jer at finde bogstaverne i jeres navne og lim dem på jeres rustninger – inden den onde magi får jer til at glemme jeres eget navn!
  • 5. post: Den onde ridder har bagt trylleboller og hængt dem op i træerne (eller klatrestativet) – skynd jer at få dem ned! (Efter denne dyst kan der serveres saftevand/sodavand til de tørstige riddere, sammen med bollerne som sjovt nok ikke er trylleboller, når de kommer ned fra træet!)
  • 6. post: Den Onde Tønderidder skal besejres, så feerne bliver frie igen – det er nødvendigt med et tilløb & et kampråb inden ridderne en efter en angriber (derefter stiller man sig om i køen og bliver ved, til tønden/halmdukken er besejret): ” jeg er Nikolaj, ridder af den røde drage – flyt dig eller jeg slår dig til smadder med mit sværd!” Når ondskaben er overvundet findes der en besked fra feerne indeni; der ligger selvfølgelig lidt blomsterblade/fjer/pallietter i brevet; den slags drysser ustandseligt fra feer: “Tak for hjælpen kære modige og tapre riddere; vi er nu endelig fri, har taget vores fe-skikkelse og er fløjet hjem til fe-riget. Som tak giver vi jer alt dette guld(chokolademønter), og lidt slik til at styrke jer på.”

Se en liste over ting til forberedelse af skattejagten her.

Har du haft en skattejagt ved nogle af jeres fester? Fortæl hvordan det gik, nedenfor her.

Kunne du lide indlægget? Hjælp os med at dele det

Arkiveret under: Featured, Fest ved Kongeriget, Fest- og fødselsdagstemaer, Lege til børnefødselsdagen · Tags: , , , , , , , , ,

Én kommentar til "Fødselsdag og Skattejagt ved kongeriget"

  1. […] på ruten eller en voksen kan følge med og vise vejen. Posterne kan være hvad som helst. Se her nogle forslag til poster. Børnene sendes ud på en skattejagt med rustninger og skjolde, og skal finde hvert sit sværd […]

Læg en kommentar